понеделник, 11 ноември 2013 г.

Пиле с пармезан

2 Пилешки пеперуди
3-4 домата нарязани на кубчета
1 глава лук
3 скилидки чесън
150 мл бяло вино
1 с.л. захар
5-6 стръка магданоз
настърган пармезан
брашно за овалване
сол
черен пипер

Пилешките пеперуди се разделят на 4 пържолки начукват се леко и се посоляват със сол и черен пипер, овалват се в брашното и се запечатват в сгорщена мазнина. Изваждате пържолките и в същата мазнина запържвате лука нарязан на ситнои чесънчетата. После прибавяте виното да кипне и изчаквате да се изпари наполовина, добавяте и доматите нарязани на кубчета, сол, черен пипер и захар. Оставете соса да се готви около 20-30 мин. докато се сгъсти, поръсете с магданоза и пармезана и сложете и пилешките пържолки. По желание при поднасяне отново поръсете с пармезан.

2 коментара:

Kokona каза...

Много вкусно и апетитно изглежда :)

Didi Style каза...

Благодаря :)