събота, 2 ноември 2013 г.

Паеля

1ч.ч. ориз
2 пилешки пържоли от бут без кожа
10 бр. скариди
100 гр. пушен бекон
200 гр. черни миди
1 голяма глава лук
1 червена и 1 зелена пиперка
1 с. л. доматено пюре
3-4 скилидки чесън
100 мл. бяло вино
2ч.ч пилешки бульон
1 стрък розмарин
сол, черен пипер
2 ч.л. куркума
зехтин

Нарязвате месото на парченца и запържвате в малко зехтин, месото се изважда и в същата мазнина запържвате лукът и пиперките нарязани на колелца, скилидките чесън накълцани на ситно, запържват се и към тях се прибава нарязаният бекон, след това запържвате и ориза! Изсипвате виното, прибавете розмарина и когато виното се изпари, сипвате 2 чаши пилешки бульон, с размито доматено пюре, куркума и връщате месото в тенджерата! Мидите хубаво измити и почистени, също слагате в тенджерата между месцата, посолявате и слагате черен пипер! Оставяте докато оризът поеме течността. През това време почиствате скаридите, ако искате оставете главите да изглежда по красиво и ги запържвате в малко зехтин!
Паелята се поднася, като наредите скаридите отгоре и поръсите хубаво с магданоз! Да ви е сладко!


Няма коментари: