сряда, 20 ноември 2013 г.

Пълнено пиле

1 пиле
1ч.ч ориз
2 глави лук
4 моркова
4 големи картофа
сол
черен пипер
чубрица
червен пипер
олио 
краве масло







Приготвяте си плънката, като задушавате нарязан на ситно лук и моркови на колелца, към тях прибавяте ориза и слагате сол, черен пипер и чубрица, когато останат само на мазнина, сипвате 2 ч.ч. вода и оставяте докато ориза поеме цялата вода.
В намазнена тавичка нареждате по края нарязаните картофи, посредата слагате пилето, което пълните с оризовата плънка, а плънката, която ви остава разпределяте между пилето и картофите.
Отгоре отново посолявате хубаво пилето, натърквате и черен пипер и червен пипер, нареждате резенчета краве масло и изсипвате 1 ч. чаша вода. Печете на 200 градуса, докато пилето хване хубава коричка, около час и половина. Ястието е много вкусно, приготвя се лесно и е чудесно за вечеря!

Няма коментари: