петък, 1 ноември 2013 г.

Солена палачинкова торта

Продукти:
10 палачинки
майонеза
кисели краставички
шунка
маслини
топено сирене
лютеница
сол
черен пипер

Започваме с палачинка, мажем с малко майонеза и редим кисели краставички, покриваме с друга палачинка, намазваме с лютеница и редим парченца шунка, нова палачинка намазана с топено сирене и накълцани маслинки! Така докато ни свършат палачинките, отгоре намазваме с майонеза и украсяваме по желание, естествено всеки може да избере продукти според вкуса си и да замени, премахне добави, каквото пожелае! Ето няколко снимки на мои вариации !

Ето и още един вариант на Солена палачинкова торта, която декорирах за Новогодишната нощ 2017.
Като в тази тортичка съм добавила и варени яйца към плънката, нарязани на филийки.Тази година (2018) приготвих Палачинкова Торта за Коледа. 


Палачинките съм намазани със крем от 1 майонеза, 1 п. Крема сирене и 200 гр. неделно мляко овкусени със сол и черен пипер. За плънка между палачинките съм редила - шунка, кисели краставички и настъргани варени яйца. Като има и две палачинки намазани с лютеница и натрошено бяло ситене. Украсата е от магданоз, кашкавал, шунка и кисели краставички. Ноо тази торта може всеки да направи според своите вкусове и въображение, рецептата предразполага към всякакви импровизации. Така, че не се колебайте да опитвате нови неща :)Няма коментари: