петък, 1 ноември 2013 г.

Моята Торта Гараш

Продукти:
6 яйца
2 п. кр. масло
300 гр. орехи
500 гр. пудра захар
100гр. какао
1 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 черен шоколад
шоколадови пурички за украса

Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг. След това към жълтъците се прибавят всичката пудра захар, разбива се добре и се прибавят и размекнатите пакетчета масло и какаото и се бърка с миксера, до получаването на гладък маслен крем. От така получената смес се отделя 1 и 1/2 чаша за крем, а в останалото се прибавят белтъците на части, като бъркаме сместа с дървена льжица, различна от тази, с която загребваме белтъците (също дървена). След това прибавяме брашното, орехите и бакпулвера. Сместа се разделя на 2 части и всяка част се пече в тортена форма на 180 градуса. Така получените 2 блата слепваме с крема, който сме си оставили и отгоре също намазваме с него.
Украсявам с натрушен и леко запечен в микровълновата черен шоколад (като сложите малко по дълго щоколада в микровълнова след като се разтопи той започва да се изпича, след това става трошлив и страхотен за украса :)
и пурички!


Няма коментари: