вторник, 5 ноември 2013 г.

Спанак с леща и пиле

За спанака с леща:
 500гр. спанак
175 гр. леща
1 глава лук
2 моркова
1 домат
сол
черен пипер
олио

За пилето:
2 пилешки пеперуди
сол
черен пипер
чесън
червен пипер
риган
босилек
олио

Сварявате лещата. Спанака се измива и се накълцва. Лукът и морковите се нарязват на ситно и се слагат в олио и се задушават, към това се прибавя отцедената и сварена леща и един настърган домат, след като водата се изпари, слагате спанака и задушавате до готовност. Подправяте със сол и черен пипер.




Пилето се раздел на 4 пържолки, слагате в тавичка постлана с хартия и намазнена с олио. Отгоре правите разрезчета и шпиковате с чесънчета нарязани на надлъжно. След това подправяте със сол, черен пипер, червен пипер, босилек и риган. Завивате с фолио и печете на 200 градуса около 30-40 мин. преди да поднесете ястието, леко запичате пържолките, за да имат хубав загар.
Поднасяте лещата със спанака и отгоре нарязани на ивици пържолките! Да ви е сладко!

Няма коментари: