неделя, 22 декември 2013 г.

Гювече

За 1 гювече:
1 наденичка
1/2 глава малко лукче
1 картофче
парче сирене
белени домати накълцани на ситно
1 яйце
сол
черен пипер
чубрица
олио



Нарязвате на ситно лука и картофа на малки кубчета, слагате в гювечето с малко олио и слагате във фурната да се задуши лука и да омекнат картофките, след това прибавяте наденичката, доматките, посолявате и слагате черен пипер. Отново връщате във фурната, след това се прибавя сиренето и се поръсва с чубрица. Прибавяте за още 10тина мин. и накрая чуквате яйцето. Аз лично изключвам фурната и оставям за 15 мин., след това поднасям в чиния подложна чиния.

Няма коментари: