събота, 22 февруари 2014 г.

Сьомгова пъстърва с орехи и топено сирене

1 сьомгова пъстърва
малко орехи
2-3 триъгълничета топено сирене
сол
черен пипер
керевиз, пресен, нарязан на ситно
лук
За гарнитура:
картофи обелени и нарязани на шайби
лук
риган
сух магданоз
сол
черен пипер
олио

Приготвя се много лесно и бързо. Първо включвате фурната да загрява на 200 градуса,
Застилате си тавата с хартия и от фолио правите едно гнездо, където си слагате рибата. Осолявате я слагате подправките и пълните с орехови ядки и топени сиренца. Поливате с олио или зехтин и завивате фолиото хубаво, за да се задушава.
Отстрани си нареждате картофките, поливате с олио и поръсвате с подправки.

Слагате да се пече, за 30 мин. После изваждате и развивате фолиото, оставяте още 20тина минути да се запече. Аз лично бях наредила лук върху рибата докато се задушава, но когато развивам фолиото махам лука и го слагам при картофите, за да може рибата да си хване коричка и да изглежда добре опечена.

Рибата отвътре остава, като задушена много крехка, много вкусна, топи се в устата.
Подходяща е и за малки деца, няма много кости и се чисти лесно, месото и е с много приятен розовеещ цвят и се хапва с удоволствие от малчоганите,

Орехите и сиренето в плънката също не са за изпускане, стават много вкусни и на мен комбинацията с риба много ми допада!

Няма коментари: