петък, 28 февруари 2014 г.

Чеснови хлебчета

За тестото са ви необходими:
2 яйца
2/3 ч.ч. кисело мляко
2/3 ч.ч. олио
2/3 ч.ч. вода
1 ч.л. захар
1ч.л. сол
1/2 мая
брашно

За намазване:
краве масло
5-6 скилидки чесън
поръска за хляб





Замесвате си тестото от продуктите, аз лично слагам първо течните съставки, като предварително съм си разтворила маята във водата със захарта и солта. След това започвам към хубаво разбитата смес от течните съставки, да прибавям брашното, докато се получи меко, не лепкаво тесто. Оставяте да втаса, докато удвои обема си.
След това отново размесвате тестото и го разделяте на 3 равни части, разточвате на не много тънки кори и намазвате всяка с краве масло. Наслагвате корите една върху друга и раточвате една голяма кора и навивате на руло.Разрязвате на около 10 части и всяка част оформяте, като топче и след това ги оформяте като багети.

Нареждате на тава постлана с хартия и правите вертикални разрези върху багетите и намазвате с разтопено масло объркано със счукан чесън и поръсвате в поръска за хляб.
Печете на 200 градуса на не загрята фурна до готовност. Аз лично ги сложих преди да втасат втори път, те си втасаха във фурната.

 Много вкусни и ароматни хлебчета!


Няма коментари: