сряда, 12 март 2014 г.

Ориз с гъби и зеленчуци

1 голяма глава лук
1 червена пиперка
1 морков
300 гр. гъби
1/2 ч.ч. ориз
олио
сол
черен пипер
магданоз




Нарязвате си лука, моркова и пипера на дребно и запържвате в малко олио. След това прибавяте и гъбите нарязани на филийки, оставяте малко да се задуши и когато зеленчуците омекнат, прибавяте и ориза. Разбърквате, слагате сол и черен пипер и прибавяте 2 ч.ч. вода. Поръсвате обилно с магданоз и оставяте на котлона, докато ориза поеме всичката вода.
Сервирате поръсено с магданоз и по желание запечени цели гъбки на фурна. Пека ги обърнати, като лодчици, поляти с олио, сол и черен пипер.
Ястието е подходящо за пости.

Няма коментари: