понеделник, 30 март 2015 г.

Карамелен ябълков щрудел

Идеята за този щрудел ми дойде от предаването Бон Апети, но промених продуктите по мой вкус и остана само на външен вид да изглежда като техния. Идеята е, че се завиват 2 големи рула, които после се режат на филийки и така се поднася, а не както традиционно го правим във вид на баница или малки банички!


Ето нужните ви продукти за 2 рула:
3 ябълки
1/2 ч.ч. захар
1ч.л. канела
6 кори за баница готови
олио за намазване на корите
накълцани орехи
В малка тенджерка сложете захарта и обелените и нарязани на малки парченца ябълки, поръсете с канела и сложете на котлона, докато захарта се карамелизира, а ябълките омекнат, хубаво разбъркайте всичко. За едно руло ви трябват 3 кори всяка намазвате с олио и слагате следващата накрая посипвате с половината от ябълките и карамела, по желание и накълцани на едро орехи. Аз прегъвам корите от всички краища и така завивам на руло, за да не ми изпада плънката. Така процедирате и с другите кори. Пекат се на 180 градуса до златисто.
Нарязвате след като изстинат на филийки по диагонал и поднасяте! Получи се изключително вкусен десерт, а карамела в комбинация с ябълките е просто божествен :)



Няма коментари: