събота, 25 юли 2015 г.

Гювеч с пилешко

500гр. пилешко за готвене
500гр. зелен боб
1-2 моркова
1-2 глави лук
5-6 средно големи картофа
олио
сол
черен пипер
чубрица
магданоз

Най-бързо и лесно би станало просто да сложите всичко в гювеча и пак ще стане много вкусно, но в случая аз малко си усложних живота, за мен така става изключително вкусно, а именно, предварително задуших зеленият боб. Измивате и почиствате боба, нарязвате 1 лук на ситно, морковите също на ситно и запържвате, добавяте зеленият боб и подправки и оставяте хубаво да се задуши докато боба  е почти готов.
В гювеча слагате олио, пилешкото месо за готвене, картофи на кубчета, 1 лук нарязан на едро, подправки, задушеният боб, заливате с 2-3 с.л размити в 1 к.ч. вода и всички обърквате. Печете до готовност.
Много вкусно и много лесно ястие!


2 коментара:

Kokona каза...

Много любимо :) Не бих отказала една порцийка сега :)

Didi Style каза...

Благодаря :) А за съжаление порцийката мога да предложа само виртуално, днес сме на пиле с ориз :)