вторник, 1 септември 2015 г.

Къпана баница

Това е любимата ми баница, правят я и майка ми и баба ми и рецептата знам от тях! Естествено на баба ми е най-вкусна, нооо и моята се получава доста добре! Рецептата е много проста и много лесна и става със всякакви кори, в случая съм използвала "Одрински" кръгли, но може да вземете и обикновени и правоъгълни и каквито си харесвате.За 4 Одрински кори ( в пакета са повече) дозата за плънката е следната :

3 яйца
200 гр. сирене
200 гр. прясно мляко
100- 150 гр. олио
Ако решите да направите всички кори наведнъж, просто увеличете продуктите, трябва накрая да ви остане от сместа за да залеете баницата.

А ето  и как се приготвя:
Разбивате яйцата, натрошавате сиренето при тях, след това добавяте млякото и олиото и разбърквате хубаво.
Намазнявате си една тава, може правоъгълна, може и кръгла. Аз използвам кръгла и съм я навила, но ако използвате правоъгълна и правоъгълни кори, мойе да ги завивате и да ги редите, като дълги пурички в тавата.
И така взимате лист от корите, поръсвате плънка, завивате на руло и в тавата и така, докато ви свършат корите, така наредената баница, заливате с останалата плънка и печете на не загрята фурна на 180 градуса, до готовност. Баницата се надува и става много пухкава! Дори да ви спадне след като изстине, пак се отделят пластовете и е много вкусна.
Става много мекичка и децата много я обичат, идеална за закуска  с кисело млекце!


Няма коментари: