вторник, 22 септември 2015 г.

Пълнен лук

Тази рецепта изпробвах от книгата "Кулинарна енциклопедия" на издателство "Хермес", която наскоро ми подариха.Получиха се много вкусни, мекички, топящи лукчета с вкусен пълнеж от наденица.

 Не съм спазила напълно рецептата и съм променила малко количествата и продуктите.А ето го и моето изпълнение.
4 големи глави лук
4 сурово пушени наденици
200 гр. готварска сметана
сол
черен пипер
магданоз

Обелвате лука го слагате в подсолена вода да се вари. Трябва да остане леко твърд,за да несе разкашка и да не се разпадне,когато го дълбаете. След като го сварите, го оставяте леко да изстине,колкото да можете да го обработвате и изваждате вътрешността, на лука. Надениците изваждате от червото и омесвате ситно нарязан магданоз, с така получената смес, пълните луковете и ги подреждате в тавичка. Вътрешността на лука, нарежете и запържете в краве масло или олио, прибавете сметаната, сол, черен пипер на вкус и магданоз. Изсипете соса при лукчетата в тавичката и запечете на 220 градуса за около 30 минути. 
Ястието се получи много вкусно, а соса прекрасен, следващият път със сигурност, ще направя повече сос, защото всички искахме допълнително, а нямаше :) 



Няма коментари: