четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Салата с цвекло

Идеята ми дойде от предаването Бон Апети, но доста промених изпълнението и продуктите и все пак си приличат малко... Ето тяхната рецепта, а ето и моята!

4 глави червено цвекло
150 гр. майонеза
100гр. заквасена сметана
100гр. цедено кисело мляко
50гр. горчица
сол
черен пипер
счукани орехи
праз лук ( около 2/4 от 1 стрък)

Цвеклото се измива и всяко по отделно се увива в намазнено фолио, завива се добре и се слага в тавичка пълна с малко вода, пече се час и половина на 180 градуса и после се оставя настрана да се охлади!
През това време си правите соса за салатата - смесвате майонезата, горчицата, цеденото мляко и заквасената сметана, разбърквате добре и овкусявате със сол, черен пипер, счуканите орехи и ситно нарязаният праз лук.
Когато цвеклото е изстинало, го изваждате от фолиото, обелвате го и го нарязвате на много малки квадратчета, а след това заливате със соса и хубаво разбърквате! Аз оставих няколко полумесеца от цвеклото, които не нарязах на дребно, за  да украся салатата!

2 коментара:

Unknown каза...

На колко градуса се пече 1ч. И 30 м

Didi Style каза...

На 180 градуса, може да сложите и на 200 и да изкарате малко по-рано… Но реално като е завито във фолио, няма да изгори, само ще се задуши още по-добре. Благодаря за въпроса, пропуснала съм да го опиша в рецептата, сега ще го допълня!