сряда, 28 октомври 2015 г.

"Cup Cake" Cake или Торта от мини кексчета

Реално това са мини кексчета, наредени на стойка, която оприличихме с моят син на торта на три етажа! Идеята беше да направим нещо шарено, весело детско и така да отбележим деветата месечинка на бебчето вкъщи! Получиха се много пухкави, меки и вкусни кексчета със  лек крем, които нашите гости си хапнаха с удоволствие! А представянето беше шарено детско и тортено!


За кексчетата са ви нужни
формички за мъфини
хартиени формички за мъфини
4 яйца
1ч.ч. захар
100мл. прясно мляко
100мл. олио
1 и 1/2ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 кора от портокал
1 ванилия

За крема:
400гр. крема сирене
1ч.ч. пудра захар
1 ванилия
1 капачка ром
различни цветове безвредни боички за оцветяване на сладкиши

Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците с 2 с.л. захар на сняг. С останалата захар разбийте жълтъците, към тях прибавете, млякото, олиото , ванилията и кората от портокал. Пресейте брашното с бакпулвера и започнете начасти да прибавяте брашно към жълтъците, като редувате брашно, белтъци, брашно белтъци и бъркате с дървена бъркалка. Трябва да ви се получи хубава пухкава смес за кексчета. Във форма за мъфини или във силиконови формички, поставяте по 1  хартиена формичка и след това сипвате от сместа, така, че да напълните 2-3 от формичката. Пече се на 180 градуса предварително загрята фурна, проверяват се с клечка! От тази доза аз изкарах 24 броя.
Когато мъфините са готови ги оставете да изстинат и си направете крема. С миксер разбивате крема сиренето, пудрата захар и ароматите! Разпределяте в купички и оцветявате в различни цветове. С този крем украсявате кексчетата с помощта на шприц.
* Ако ви притеснява рома в крема, може да го замените с есенция или да го пропуснете!
А друг вариант е да го прибавите накрая само в купичка с определен цвят и този цвят да е за възрастните, а останалите цветове за децата!

Остава само да подредите тези шарени творения върху подходяща стойка и сте готови да изненадате гостите на вашето детско парти :)

По тази рецепта могат да се направят кексчета за различни поводи, ето и една доза, която беше за юбилей на една приятелка и единствената разлика е, че крема не беше в различни цветове :)



Няма коментари: