събота, 28 ноември 2015 г.

Гризини с 3 вида брашно

Идеята за тези гризинки ми дойде от едно клипче на Диди от Didi's Kitchen! Аз както винаги нямах продуктите, които използва тя, а вкъщи едно малко момченце каза, че иска като солетките на Габи и аз как да му откажа, та импровизирах. Получиха се много вкусни, хрупкави и по-скоро гризини, от колкото солети. Идеални бяха и начупени вместо крътончета в крем супички, пилешки, топчета и т.н., изобщо изядоха се :)


Необходими са ви :
150 гр. бяло брашно
100 гр. овесено брашно
100 гр. ечемично брашно
170гр. вода
3с.л. олио
1-2 ч.л. сол
малко чубрица
червен пипер
1ч.л. захар
1п. бакпулвер
поръска за хляб 

Смесвате трите вида брашно, бакпулвера и подправките без поръската, хубаво разбърквате и след това добавяте водата и олиото, омесвате хубава топка тесто и разточвате една кора с дебелина около половин см. Разрязвате лентички от по 1 см. с помощта на нож за пица или обикновен и ги наръсвате с поръска, като може леко да притиснете, за да не ви изпада поръската. Взимате лентичка и завивате на спиралка поставяте в тава застлана с хартия за печене и така с всички лентички. Пекат се на предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.
Ако ги приготвяте за по малко дете, може да ги направите и без поръската.

Няма коментари: