събота, 7 ноември 2015 г.

Патешко магре с карамелизиран лук

Ето това е месо, което никога не бях готвила и съм яла само по китайски ресторанти, но както са казали хората винаги има първи път и за да няма грешки се допитах до по вещи от мен в областта :) Рецептата е от сайта Храна за мойте канибали , а именно тази , но пак не съм я спазила съвсем и съм си я променила леко според продуктите, с които разполагах! Стана много вкусно, аз се опасявах да не остане сурово, но не исках и да е сухо, та поне за минутките за готвене се доверих напълно на Пепчо и се получи супер, месото се дъвчеше много добре и беше много вкусно! Снимките за съжаление не се получиха, много, че беше тъмно и светкавицата много ми освети месцето, нооо важното е че се изяде и хареса на капризите вкъщи! А ето я и рецептата!


2 броя патешко филе с кожа или така нареченото магре
соев сос
сока от половин лимон
черен пипер
олио
малко краве масло
50мл. бяло вино

3-4 глави лук
сол
1с.л. мед
червен пипер
50мл. бяло вино

Мариновате месото с около 3-4 супени лъжици соев сос, сока от половин лимон и черен пипер! В тиган с капак слагате малко олио и краве масло и слагате месото със соса от маринатата да се запечата, за около 2-3 минути на страна, след това изсипвате виното и затваряте с капака за около 15-20 мин,, като месото трябва да е обърнато с кожата надолу! Изваждате месото и го завивате с плътно с фолио, за да се дозадуши сготви и т.н., аз го сложих във фурната на 50 градуса, хем да е топло за вечеря, хем да съм сигурна, че е сготвено. 
Лука се нарязва на полумесеци и слага в същият тиган, където сте готвили месото, прибавяте подправките и оставяте да се задушава, докато остане на мазнина! Лука стана толкова сладък и вкусен, че ми се прииска да съм нарязала 10 глави, а не 4 :) Може да поднесете с гарнитура по желание или просто със зелена салата и хубаво изстудено бяло вино!




2 коментара:

Биси каза...

Искам да дам отзив за рецептата. УНИКАЛНА Е! Месото стана крехко, сочно и вкусно, спазих точно минутите и нямаше сурово (15 мин под капак).
Лукът стана страхотен, тъй като се усещаше лимона, мисля,че няма нужда от салата.
Избрах рецептата, защото не приемах клишетата с портокал или друг конфитюр, тази ми пасна перфектно! Благодаря!

Didi Style каза...

Много се радвам, че рецептата Ви е допаднала и сте останали доволни! Благодаря Ви за хубавите думи!