понеделник, 23 ноември 2015 г.

Пюре от картофче, морков, пипер и тиквичка

Това е много лесно пюренце подходящо за захранване на малки дечица!
Нужни са ви:
2 картофа средни
2 моркова
1 тиквичка
1 пиперка (оранжева)
малко ситно нарязан копър
След като сте въвели тези зеленчуци, може да правите различни комбинации от тях, картофа и моркова са от първите, които могат да се въведат, а след това и тиквичката. За пипера* трябва да се оверите, че след като го сварите сте го обелили добре и няма люспички.
АЗ го приготвям по следният начин обелвам си 2 картофчета и 2 моркова, 1 пиперка я слагам цяла почистена от семките и дръжката, тиквичката също обелвам и нарязвам на големи кръгчета. Всичко това  слагам да се вари, докато зеленчуците се разварят.
Готовите зеленчуци, слагам в кухненски робот с малко от водата и пасирам на гладко пюре, слагам малко копър и масълце (Копъра е полезен за коремчето така, че може да се използва от доста рано, ако бебето ви го харесва, а масълцето, аз лично съм включила чак след 9 месец)
Ако имате и по голямо дете, може да отделите част от пюрето и да прибавите още от бульона, в който са врели зеленчуците, слагам малко черен пипер, сол и чубричка и става прекрасна крем супичка, която моят син обожава с натрошени сухарчета вътре.

*След като се свари пипера махам люспите, преди да сложа в робота с другите зеленчуци.


Няма коментари: