петък, 11 декември 2015 г.

DIY или направи си сам Коледен (Адвентен) Венец

Първо ще ви разкажа историята на този венец в много съкратен вариант, като не натрапвам идеята на никой, в крайна сметка всеки сам решава в какво вярва, как иска да празнува и как да украси къщата си за Коледа :)
Традицията за адвентния венец е католическа и символизира очакването на Рождество! Прави се, когато остават 4 недели до Коледа, трябва да има 4 свещи (червени), които се палят всяка неделя до Коледа (Първата седмица - първата свещ, втората неделя - 2 свещи и така до 4та неделя). В центъра се поставя една бяла свещ, която се пали на Рождество и е за Исус Христос! 
Аз тази година реших да направя такъв сама за нашата трапеза, получи се много красиво, а не е никак сложно. 
Нужни са ви борово клонче, което да завиете на венец (аз използвах изкуствено, за да мога да го използвам всяка година). Гирлянд, различни коледни играчки, шишарки, звездички и каквото друго ви харесва. Четири червени свещи, една бяла свещ и за център съм използвала коледна чинийка червена и разбира се въображението ви :) Това е всичко, което ви е необходимо - сръчни ръчички и коледно настроение :) 
Весели и светли празници приятели!Тази година 2018 реших да направя малко по различен вариант на адвентния венец, където центъра да свещите, които да са заобиколени от клонки, шишарки, гирлянди и играчки. За основа съм използвала метален поднос, а ето и снимки!
Няма коментари: