събота, 28 февруари 2015 г.

Постни американски палачинки

И тъй като са пости, а децата си искат палачинките, а на мама също и се ядат, реших да ги направя постни. Идеята ми дойде от предаването Бон Апети, където правиха постни лимонови палачинки, но аз пропуснах лимоните, пак по повод неудобрението на децата :)
Рецептата е много лесна и естествено може да се пригоди и за не постещите, като вместо соево мляко се използва обикновено прясно мляко.
Необходими са ви:
140гр. брашно
1 ванилия
1ч.л. бакпулвер
1с.л. захар
1 щипка сол
250гр. соево мляко
За топинг:
мед
орехи
канела
Смесвате си сухите съставки, прибавяте млякото и разбърквате добре, да се получи гладка каша. (Става по-гъста от обикновената смес за палачинки.)
В добре загрят тиган сипвате малко олио и с черпак изливате от сместа, толкова, колкото големи искате да са ви палачинките, когато започне да се отлепя от тигана обръщате и от другата страна! Стават изключително бързо!
Накрая заливате с мед, поръсвате натрошени орехи и канела и сте готови! Чудесна съботна закуска! Да ви е сладко!

А ако моите рецепти ви харесват последвайте

* Блога ми https://didistylee.blogspot.com/

* Страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/DidiStyleFoodBlog

* Инстаграм https://www.instagram.com/dimitrova_diana_/

Ще се радвам да коментирате и споделяте рецептите, които ви харесват и разбира се, ако имате въпроси да ми ги задавате. 

Пожелавам ви хубав и вдъхновяващ ден!


понеделник, 23 февруари 2015 г.

Ябълков Кейк


Този изключително сладък ябълков кейк приготвих за навършването на 40 дни на моето малко момченце, да му е сладък живота, както е сладко това ябълково изкушение!
Приготвя се много бързо и лесно, а ето и нужните ви продукти:
1 ябълка
1ч.ч. захар
канела
1к.ч. олио
2ч.ч. брашно
3 яйца
1ч.ч. прясно мляко
2 ванилии
1 бакпулвер
В кръгла намазнена тавичка поръсвате половината от захарта или колкото хубаво да покриете дъното на тавата. Нарязвате си ябълката на полумесеци и нареждате върху захарта, като цвете и поръсвате с канела. След това си приготвяте кексова смес, като разбивате яйцата с останалата захар, прибавяте млякото и олиото, разбивате и накрая прибавяте брашното с бакпулвера и ванилиите. Бъркате до получаване на хубава гладка смес. Тази смес изсипвате в тавичката с ябълките и печете на предварително загрята фурна на 180 градуса около 20-30 мин.
Изчаквате сладкиша да изстине и обръщате в подходящ поднос. Сладкиша е естествено сиропиран от разтопената и леко карамелизираната захар. Може да поръсите с пудра захар и канела при поднасяне! Да ви е сладко!


събота, 14 февруари 2015 г.

Мини тортички "Сърца"

За таз годишният Св. Валентин реших да  направя малки тортички или по скоро "Cupcakes" всеки ги определя различно! За целта съм използвала форма за мъфини - сърца за направата на кексчетата и крем за украса!
За кексчетата са ви нужни
2 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
2 ванилии
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
1 обелена и нарязана на дребно ябълка

За крема:
2п. крема сирене
1 Активиа ягода
3с.л. пудра захар





Разбивате яйцата със захарта, добавяте млякото и олиото и отново разбивате. После се добавя брашното със бакпулвера и ванилията и се разбива с миксера до хубава гладка смес. Накрая добавяте ябълката и разбърквате добре. Разпределяте във форма за мъфини "сърца" (може и друга разбира се) и печете на 180 градуса! Проверявате с клечка за готовност!
За крема разбийте всички съставки на хубав гладък крем.
Когато кексчетата изстинат, се разрязват през средата за да получите 2 части (блата). Намазвате с крема и слепяте. След това с шприц оформяте по една малка розичка отгоре!
И това е :) Да ви е сладко!

Аз украсих една част и със шоколадови букви, тъй като имам повод за един мини празник, моето малко момче става на 1 месец, да ми е живо и здраво!