неделя, 20 март 2016 г.

Фаршировани домати

По случай настъпването на пролетта една хубава свежа салатка или по скоро предястие, много апетитно и много красиво!


Необходими са ви:
8 или повече или по-малко домата, както прецените
доматите трябва да са горе долу еднакви средни на големина, не много сочни и презрели
За пълнежа
400гр. цедено кисело мляко
400гр. извара
10 червени печени чушки
1 краставица
сол
черен пеипер
копър
2-3 скилидки чесън

В купа смесвате млякото и изварата, нарязани на ситно пиперките, краставицата и копъра + подправките. Размесвате хубаво и оставяте настрана, докато издълбаете доматките. Отрязвате капачето и също така малко парченце от дупето, за да ви седят прави в платото. Вътрешността, може да приберете за някоя манджичка, не я изхвърляйте. 
Непосредствено преди да пълните доматите сложете и чесъна във плънката, начукан или накълцан на много ситно. 
* Препоръчвам ви да е така, защото когато много дълго чесъна престоява в салата миризмата му става много остра.
* Естествено тази плънка ще ви дойде много за тези домати, но можете спокойно да поднесете, като втора салата, подобна на катък.


* Третата салата, която виждате на снимките приготвих, за да оползотворя останалата ми маруля от канапето на пълнените домати, е зелена салата с пъдпъдъчи яйца



Няма коментари: