вторник, 19 юли 2016 г.

Печен бут с топени сирена ( в Мултикукър)

Първо малко предистория :) Наскоро се сдобих с въпросният уред Philips Multicooker ( много благодаря за подаръка на мама и тате ) и сега съм много ентусиазирана да изпробвам всичко в него. Първите ми опити се овенчаха с успех и мисля, че вече често ще ви представям рецпти с този уред :) А ето и първата от тях!


Необходими са ви:

Парче свински бут (моето е около 500 гр.),  но естествено може да си увеличите количеството според броя на хората за които ще готвите
6-7 картофа
2 гл. лук
50мл. бяло вино

За марината:
4-5 с.л. соев сос
3 ч.л. горчица
черен пипер
1ч.л. вегета
чубрица
4-5 триъгълни топени сиренца
4-5 стръка магданоз ситно нарязан
1 стрък магданоз за поръсване при сервиране

Първо си приготвяте маринатата за да овкусите месото и да гоо оставите поне 1 час в хладилника. В купичка смесвате всички съставки, като топенете сиренца нарежете на парченца, за да смесите с другите съставки. Месото оставяте цяло паре, като аз отфоре съ направила вертикални и хоризонтални разрези, за да може хубаво да вкарате маринатата в него.


Хубаво намажете цялото парче месо, като запълните получените отвори и оставсете в хладилника да престои.
Лука нарежете на полумесеци и поставете с малко олио в купата на Мултикукъра. Изберете програма FRY за 15 мин., но ако видите че лука ви се е запържил по-рано изключете програмата. Картофите нарежете на шайби и прибавете към лука, разбъркайте и върху така полученото канапе поставете месото. Сипвате бялото вино и затваряте капака.
Не се учудвайте, че не слагам никакви подправки на картофите те ще поемат от маринатата и ще се овкусят достатъчно.



Първо изберете програмата за задушаване STEW за 40 мин., а след това включете програмата за печене ROAST за 1 час.
При поднасяне поръсете с пресен магданоз, аз съм сложила и стръкче босилек за украса!
Месото стана изключително крехко, много лесно за дъвчене, което за мен е много важно, за да могат да го дъвчат децата. А картофките просто се топяха в устата, нямаше нищо залепнало или загоряло, просто мечта :)

А ето и месото в разрез, снимката стана малко светла и не знам дали се вижда,  но месото наистина се сготви много добре, а на другият ден когато изстина можеше да се реже на тънки филийки, с които биха станали страхотни домашни сандвичи!



Няма коментари: