вторник, 18 октомври 2016 г.

Домашни бургери


За питките използвах тестото по тази рецепта оформих топки и поръсих със семена. След това топките разрязах през средата за да мофа да сложа вътре пълнежа на бургера.
Естествено може да използвате и готови питки от магазина, но на мен тези, които съм купувала ми сладнят и не ги обичам.

За пълнежа ще ви трябват кюфтенца, сос, домати и лук.

Първо ще ви опиша соса, който е много лесен 
2 с.л. майонеза
3 ч.л горчица
7-8 с.л. кисело мляко
1с.л. соев сос
черен пипер на вкус
може да се добави и чесън аз не слагам заради децата

Доматките са ясни просто кръги резенчета пресен домат. Лука нарязвам на шайби и запичам на скарата, заедно с кюфтета, а после завивам във фолио да стане задушен. 

И идва ред на негово величество сочното ароматно кюфтенце, без което бургера нямаше да е никакъв бургер.
Необходими са ви:
700гр. кайма
1 яйце
1 малка глава лук
1 малка зелена пиперка
1 малка червена пиперка 
чубрица
сол
черен пипер
1с.л. галета

Нарязвате си на много ситно, може и в чопър (по-лесно е) лука, и 2те пиперки, прибавяте ги към каймата, омесвате с яйцето, подправките и галетата и размесвате хубаво.  От тази смес правите кюфтенца малко по-големи от питките, защото при печенето се свиват леко. Печете на скарата, като хубаво ги преплескате.

След това е въпрос на въображение да си подредите един хубав сочен  хамбургер и да си го изядете без грам огризенея за фигурата, от време на време е позволено ;)


Няма коментари: