четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Конкильони с кайма и сметанов сос


Наскоро видях тези гигантски макаронени раковини в магазина и като любител на пастата как да не си ги купя и да си ги напълня! А и цялото ми семейство много обича паста, може би защото нямат избор тъй, като я готвя често, но важното е, че ядат. :) А тези красавици станаха неустоимо вкусни, ето и как ги приготвих.

Нужен ви е един пакт конкильони ( аз приготвих около 20тина раковини) Пакета е доста голям, така, че сами преценете какво количество ще ви е необходимо за вашето семейство.

За плънката
200 гр кайма
200 гр. шунка
1 малка глава лук
1 пакет топени сиренца със зелени подправки
200мл. готварска сметана
копър
сол
черен пипер

Раковините слагате да се свварят във вряща подсолена вода, но не ги оставяйте да омекн ат прекалено много, защото след това ще се готвят и във фурната.

Плънката приготвяте, като запържвате ситно нарязан лук в тиган, после добавяте, каймата и шунката и запържвате докато остане без вода. Едно по едноп слагате и сиренцата, като бъркате постоянно, докато се получи хубава гъста каша, слагате 50 мл сметана и подправяте със сол, черен пипер и ситно нарязан копър.


С така приготвената плънка пълните конкильоните, които предварително сте наредили в намазнен съд за печене. Поръсвате с  настърган кашкавал и заливате с останалата сметана. Печете докато кашкавала се зачерви! Поднасяте като поръсите със свеж копър, да ви е сладко!



Няма коментари: