събота, 26 ноември 2016 г.

Руло Стефани


Тази рецепта естествено не е тайна за никого и предполагам се приготвя във всеки български дом, но аз все пак реших да ви покажа моето и как го приготвям! Това едно любимите ястия на моя мъж и е подходящо и когато имате гости.

Необходими са ви:

За рулото:
1кг кайма
2 яйца
черен пипер
чубрица
магданоз

За плънката
2 сварени яйца
4-5 малки кисели краставички
1 средно голям морков

За гарнитура:
5-6 картофа
сол
черен пипер
магданоз

кашакавал за поръсване

Омесвате каймата с останалите продукти за рулото и разстилате върху фолио. В единият край по дължината нареждате в редички, яйцата разрязани на 4, краставичките и морковите на ивици (морковите може малко да сварите предварително, но може да сложите и сурови).
Завивате рулото с помощта на фолиото и прехвърляте в намазанена тавичка. Отстрани нареждате нарязаните картофи и подправяте. Печете на 200 градуса до готовност, около час.
Когато извадите рулото поръсвате с настърган с кашкавал, а картофите с пресен магданоз.
Изключително вкусна вечеря и не изисква големи усилия, въпреки че изглежда трудоемко.





Няма коментари: