понеделник, 29 януари 2018 г.

Кълцано пилешко руло


Тази рецепта видях от клипче в Интернет и много ме впечатли, та реших да я изпробвам. Резултата беше повече от задоволителен, вкусно руло, с изключително крехки пилешки хапки, които изобщо не са сухи, въпреки, че рулото се приготвя от бяло месо и без мазнина.
Рецептата толкова се хареса на моите  гости, че една от тях приготви тази рецепта няколко дни по-късно за неин празник. :)

Необходими са ви:
2 пилешки пеперуди (тези, които използвах аз бяха много големи около 2 кг)
1 връзка магданоз
2 ч.л. сол
2 ч.л. чубрица
1 и 1/2 ч.л. млян черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 п. желатин (така беше по рецепта, но според мен, ако месото ви е като моето 2 кг., може да се сложат 2 пакетчета)
В рецептата, която гледах имаш и чесън, но аз не съм слагала
За съжаление не мога да намеря клипчето, за да го добавя към рецептата
Необходими са ви също пликове за готвене, в моя случай два, ако използвате по малко месо, може и 1 плик ( но към всеки плик ви трябват по 2 закопчалки )

Начин на приготвяне
Нарязвате пилешкото месо на хапки. Слагате в голяма купа и към него прибавяте нарязана на ситно 1 връзка магданоз, всички подправки и изсипвате директно пакетчето с желатина. Подправките разбира се може да увеличите или намалите според вкуса си. Размесвате всичко, та, че месото да се овкуси добре и разпределяте в два плика за готвене, които завивате от двете страни, като бонбони на стегнати рула.


Пликовете не се дупчат и не се слага мазнина. Печете 50 мин. на 180 градуса.


Рулото става чудесно, а в пликовете остава и сос, които е изключително вкусен и аромата на магданоз и пиле се носи из цялата къща! Може да сервирате със или без соса, с гарнитура по желание!

Няма коментари: