Аз използвах пилещко месо, защото го предпочитам, но естествено може да се приготви и ссъс свинско.
500 гр. пилешко месо на хапки
зелена и червена чушка
лук
гъби
3-4 средно големи картофа
сол
черен пипер
чубрица
соев сос
олио
дървени шишчета
Първо овкусявате месото в купа го поливате със соев сос и черен пипер, обърквате добре и оставяте настрана.
Нарязвате лука, чушките и гъбите на големи парчета, които ще може да нанизвате на шишчетата. Нарязвате си картофките на пръчици и ги слагате в тавичка с олио, поръсвате със сол, чубрица и черен пипер. Тавичката ви трябва да е правоъгълна и не много широка, за да може да нареждате шишчетата, така, че крайчетата да се опират а ръба на тавата и да не лягат върху картофите.
Нанизвате шишчетата и ако ви останат гъбки и зеленчуци ги прибавяте ги към картофите.
Нареждате шишчетата отгоре и слагате да се пекат, на 180 градуса с вентилатор.
Хубаво е да следите шишчетата и да ги завъртите, когато се запекат отгоре. Стават много сочни, а картофките се топят в остата, тъй като мазнинката от пилето е капаа върху тях.
А ето и една идея как може ефектно да поднесете ястието!