вторник, 5 септември 2017 г.
Руло от тиквички
Това руло толкова много се въртя в интернет тази година, че накрая реших и аз да го приготвя!
Стана много вкусно, свежо и по лесно от колкото да пържиш тиквени кюфтенца , които вкъщи всички много обичаме!
Ето и продуктите, които ще са ви необходими за това руло:
ЗА РУЛОТО:
3-4 тиквички
3 яйца
2-3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
6-7 с.л. брашно
пресен копър нарязан на ситно
сол
черен пипер
ЗА КРЕМА:
200 гр. цедено кисело мляко
100 гр. майонеза
100 гр. извара
копър и магданоз нарязани на ситно
3 скилидки чесън пресован или нарязан на ситно
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
РУЛО:
Настъргвате тиквичките, посолявате ги и ги слагате в гевгир да им се отцеди водата!
Отцеждате максимално тиквичките и ги слагате в купа, към тях прибавяте яйцата, млякото със содата, брашното и подправките! Разбърквате хубаво докато получите гъста и лепкава смес, не рядка, ако е необходимо може да добавите още малко брашно! Тази смес разпределяте в тава застлана с хартия и намазнена ! Пече се на 180 градуса за около 20 минути - 25 минути. Може да проверите с клечка, трябва да излезе суха, като при кекс. Оставяте рулото леко да се охлади и приготвяте крема!
КРЕМ:
Слагате всички продукти в купа и разбърквате добре до получаване на хубав гладък крем.
С така приготвените блат и крем сглобявате рулото, като намазвате блата с крема и навивате на руло с помощта на хартията върху, която сте пекли! Завивате с стреч фолио, за да с е стегне и оставяте в хладилника поне за 2-3 часа.
Сервирайте нарязано на филийки в плато или го сервирайте цяло и го разрежете на масата, както и да го направите винаги ще си оближете пръстите, когато го хапвате :)
Абонамент за:
Публикации (Atom)