сряда, 8 април 2020 г.

Чубренки

Тези закуски съм научила от моята майка, тя ги приготвяше за мен и сестра ми, когато бяхме малки, а сега аз ги правя за моите момчета. Много вкусни и ароматни содени хлебчета със сирене и чубрица.



Необходими са ви:
 2-3 яйца
1ч.ч. кисело мляко
1ч.л. сода за хляб
1/2ч.ч. олио
1ч.ч. натрошено сирене
чубрица на вкус
1ч.л. сол
брашно около 4ч.ч. чаши
или докато получите меко тесто,
от което да можете да оформяте питките
краве масло окло 50 гр.

В купа смесвате 2 големи яйца или 3, ако са от по-малките, киселото мляко с огасената в него лъжичка сода, олиото, сиренето, сол и чубрица и разбърквате добре. Към така получената смес започвате да си добавяте чаша по чаша брашното, докато получите меко тесто, от което може да оформите питки.



Нареждате питките в тава застлана с хартия и в средата на всяка чубренка с пръст правите малка дупчица, в която слагате парченце краве масло. Печете във фурната на 180 градуса, отгоре и отдолу с вентилатор. готови са, когато полуат златист загар, ако искате може и да боцнете с клечка, както проверявате и кекса.

Чубренките са много вкусни за закуска с кисело мляко, а защо не и за следобедна закуска.

Ето и още една снимка на тази любима закуска у дома :)


Няма коментари: