Пържолките стават бързо, много крехки и много вкусни.
За около 4 пържолки са ви необходими:
* 1 пилешка пеперуда - гърди
* 1 малка глава лук
* 2 скилидки чесън
* 200 гр. домати от консерва нарязани
* 1 топка Моцарела
* сол
* риган
* черен пипер
* червен пипер
* брашно за овалване
Първо започнете с пеперудата - разрязвате първо на две и после всяка голяма пържола, която сте получили, режете по дължина, така, че да ви се получат 2 по-тънки пържоли и горе долу еднакви по дебелина.
* При мен лично се получиха 4 големи тънки пържоли и 2-3 малки, за да са ми всички с равна дебелина. Това е важно. за да може времето за готвене на месото да е едно и също, а не в единия край да е по дебело и да му трябва по дълго време, а в тънкия край да изгаря.
Така получените пържолки овалвате в смес от брашно, около 2 супени лъжици, сол, червен пипер, черен пипер и запържвате за много кратко в нагорещена мазнина, за да запечатате месото.
Когато пържолкките са готови в същия тиган запържвате на ситно нарязаните лук и чесън.
Когато лука и чесъна са запържат леко, прибавяте доматите към тях, подправяте с риган, черен пипер и сол, ако е необходимо и оставяте на котлона, докато се сгъсти.
*Аз не слагам сол, защото консервираните домати, които използвам имат сол.
С така получената доматена салца намазвате пържолките.
Така получените супер крехки, топящи се в устата и уникално вкусни пържолки поднасям със зелена салата айсберг, с краставици, царевица, нарязана зелена пиперка, сурови слънчогледови семки, копър и разбира се сол, зехтин и оцет.
А ако моите рецепти ви харесват последвайте
* Блога ми https://didistylee.blogspot.com/
* Страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/DidiStyleFoodBlog
* Инстаграм https://www.instagram.com/dimitrova_diana_/
Ще се радвам да коментирате и споделяте рецептите, които ви харесват и разбира се, ако имате въпроси да ми ги задавате.
Пожелавам ви хубав и вдъхновяващ ден!
Няма коментари:
Публикуване на коментар