Случвало ли ви се е да отидете на ресторант и да ядете нещо, което толкова да ви впечатли и да ви хареса, че да искате да си го приготвите и у дома? Е на мен да и случа с тази рецепта е точно такъв! Опитах се да пресъздам вкусове на ястие, което много ми хареса в едно заведение и не не мога да кажа, че го докарах напълно същото, но стана мнооого вкусно и просто нямаше как да не ви го споделя! Ако обичате комбинации сладко и солено със сигурност този сос ще ви хареса, защото има силна сладникава нотка от кестените и карамелизирания лук, които приятно контрастират и същевременно допълват аромата и вкуса на солените пилешки хапки!
Необходимите продукти са :
- 500 гр. бяло пилешко месо
- 2 глави лук
- 200-300 гр. сварени и обелени кестени
- 250 мл. сладкарска сметана
- 100 мл. прясно мляко
- 50 мл. вино
- 1 ч.л. мед
- 1 с.л. краве масло
- 1 с.л. брашно
- олио
- сол
- черен пипер
- кимион
- магданоз
Начин на приготвяне :
Нарязвате пилешкото месо на хапки и запържвате в олио до златист загар и готовност на месото.
Изваждате пилето и в същата мазнина, като добавите краве масло и мед, слагате лука нарязан на полумесеци, да се карамелизира и да добие златист цвят.
Оставяте да покъкри 15-20 мин. и след това пасирате до гладка кремообразна консистенция! Слагате си останалите цели кестени в соса, поръсвате с магданоз и разбърквате добре! С така получения сос поднасяте пилешките хапки и се наслаждавате на невероятния вкус на това ястие!
А ако моите рецепти ви харесват последвайте
* Блога ми https://didistylee.blogspot.com/
* Страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/DidiStyleFoodBlog
* Инстаграм https://www.instagram.com/dimitrova_diana_/
Ще се радвам да коментирате и споделяте рецептите, които ви харесват и разбира се, ако имате въпроси да ми ги задавате.
Пожелавам ви хубав и вдъхновяващ ден!
Няма коментари:
Публикуване на коментар