четвъртък, 6 август 2015 г.

Патладжани по италиански

Това е една идея за патладжани на фурна, които ми звучат много италиански, ако добавите и пармезан, който в случая аз нямах, мисля, че направо ще ви запеят на италиански! :) Много вкусни, топящи се, засищащи и летни! А ето и рецептата ...


2 средно големи патладжана
1 консерва домати на кубчета 400гр.
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
4-5 топени сиренца
100-150 гр. кашкавал
босилек
сол
черен пипер
червен пипер
брашно за овалване
олио


Нарязвате си патладжаните на кръгчета и ги овалвате в брашно, нареждате в хубаво намазнена тавичка и поръсвате със сол, черен пипер и червен пипер. Слагате във фурната и включвате на 180 градуса, печете докато се зачервят. В тенджера или тиган запържвате нарязания лук и наситнения чесън, добавяте доматите, сол на вкус и 1 ч.л. захар и готвите още няколко минути, докато доматите леко се сгъстят. Преди да махнете от котлона добавяте пресен босилек, разбърквате и с този сос заливате запечените патладжани. Слагате отново във фурната, за да поемат патладжаните соса, поръсвате със нарязани топени сиренца и настърган кашкавал и печете до зачервяване.



Няма коментари: