Ядеше ми се нещо леко, есенно, карамелено, лешниково и естествено не много трудоемко, та мисля, че успях да изпълня всичките си условия!
Нужни са ви:
1 пакет бишкоти Савоярди
400 гр. Маскарпоне
250 гр. заквасена сметана
200 гр. крема сирене
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. кристална захар
2 ч.ч. кафе ( приготвени с 2 ч.ч. прясно мляко и 2 ч.л. нескафе)
За украса:
100 гр лешници
1/2 ч.ч захар
За да направите крема в купа разбийте маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар. В малка тенджерка карамелизирайте 1ч.ч. захар и прибавете заквасената сметана към нея, когато карамела се разтвори и се получи гладък крем, оставете да изстине малки и след това прибавяте на тънка струйка към сместа с маскарпонето, като непрекъснато бъркате с миксера.
Пригответе си кафето, което трябва да е студено, за да си топите бишкотите в него и може да започнете да сглобявате тортата.
Във форма за торта съм застлала стреч фолио, за да може после по-лесно да извадете тортата.
Започвате да редите ред бишкоти, като първо ги натапяте леко в млякото с кафе, после крем и така докато ви свършат продуктите!
Оставяте тортата в хладилника да стегне и украсявате преди консумация, защото карамела не издържа в хладилника.
Украсила съм с крокант, който съм направила, като карамелизирам 1/2ч.ч. захар към нея прибавям лешници, разбърквам и изсипвам върху хартия за печене. После натрошавам на едри парчета. Също така съм направила лешници с фитилчета от карамел, които съм направила, както Йоли е описала тук.
А ето и резултата, много вкусна, лека и красива торта!
Няма коментари:
Публикуване на коментар