вторник, 22 октомври 2019 г.

Пилешки дробчета с ориз на фурна





Необходими продукти:
500 гр. пилешки дробчета
2 глави лук
2-3 моркова
1 тиквичка
1 ч.ч. ориз
2-3 с.л. олио
сол
черен пипер
чубрица
магданоз

Нарязвате си лука на едро и заедно с дробчетата и олиото слагате в тавата, в която ще печете. Включвате фурната само отдолу на 200 грдауса и махате решетката или просто я слагате на най-горното ниво, за да можете да сложите тавата директно долу на фурната. По този начин си запържвате леко лука и дробчетата, без да ползвате котлон, без да пръска и се омирисва значително по-малко. След това си добавяте нарязани моркови и ситно нарязаните тиквички, оставяте, още малко да се запържи, като разбърквате от време на време. Когато дробчетата и зеленчуците се запържат, изваждате тавата и добавяте ориза, вода 1:3, подправките - разбърквате и слагате във фурната, като предварително сте сложили решетката на средно ниво във фурната и сте включили да пече отгоре и отдолу. Ястието е готово, когато ориза си поеме водата и леко се запече отгоре. Трябва да внимавате да изкарате веднага, когато остане без вода, за да не ви се пресуши ориза.
Много вкусно, много бързо и супер хранително ястие! У дома всички го харесват и дори и децата хапват с удоволствие :)


Няма коментари: