2 броя патешко филе с кожа или така нареченото магре
соев сос
сока от половин лимон
черен пипер
олио
малко краве масло
50мл. бяло вино
3-4 глави лук
сол
1с.л. мед
червен пипер
50мл. бяло вино
Мариновате месото с около 3-4 супени лъжици соев сос, сока от половин лимон и черен пипер! В тиган с капак слагате малко олио и краве масло и слагате месото със соса от маринатата да се запечата, за около 2-3 минути на страна, след това изсипвате виното и затваряте с капака за около 15-20 мин,, като месото трябва да е обърнато с кожата надолу! Изваждате месото и го завивате с плътно с фолио, за да се дозадуши сготви и т.н., аз го сложих във фурната на 50 градуса, хем да е топло за вечеря, хем да съм сигурна, че е сготвено.
Лука се нарязва на полумесеци и слага в същият тиган, където сте готвили месото, прибавяте подправките и оставяте да се задушава, докато остане на мазнина! Лука стана толкова сладък и вкусен, че ми се прииска да съм нарязала 10 глави, а не 4 :) Може да поднесете с гарнитура по желание или просто със зелена салата и хубаво изстудено бяло вино!
2 коментара:
Искам да дам отзив за рецептата. УНИКАЛНА Е! Месото стана крехко, сочно и вкусно, спазих точно минутите и нямаше сурово (15 мин под капак).
Лукът стана страхотен, тъй като се усещаше лимона, мисля,че няма нужда от салата.
Избрах рецептата, защото не приемах клишетата с портокал или друг конфитюр, тази ми пасна перфектно! Благодаря!
Много се радвам, че рецептата Ви е допаднала и сте останали доволни! Благодаря Ви за хубавите думи!
Публикуване на коментар