вторник, 8 септември 2015 г.

Пай с кайма, грах и царевица


Нужни са ви:
500- 600 гр. кайма
2 глави лук
1 голям морков
2 яйца
2-3 сухи филии хляб (може да се замени с галета)
около 150- 200 гр. грах замразен
около 150- 200 гр. царевица замразена
сол
черен пипер
магданоз
вегета
100-150гр. кашкавал 

В блендер разбивате хляба на трохи, после добавяте лука и морковите и смилате всичко. тази смес омесвате с каймата, 2 яйца и подправки на вкус, малко сол, вегета, черен пипер и магданоз. Половината от тази смес разстилате в добре намазнена малка тавичка, отгоре изсипвате грах и царевица и върху тях разстилате внимателно другата половина от каймата, така, че да ги покрие изцяло. Печете на 200 градуса до готовност. Преди да извадите от фурната покривате с настърган кашкавал и оставяте да се запече кашкавала.
Получи се много вкусно ястие, алтернатива на руло, примерно, поне при мен това беше идеята, първо мислех за руло, после исках да е нещо по различно и се получи това! Всички вкъщи го посрещнах много радушно, определено ще повторим :)


Няма коментари: