четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Пиле със сметана и броколи

Продукти:
600гр, пилешко месо от бутчета без кожа
броколи ( 1 глава)
карфиол ( 1/2 глава)
250 мл. готварска сметана (не сладка)
топено сирене ( 4-5 триъгълничета)
кашкавал (150 гр)
олио
сол
черен пипер
кукркума
червен пипер
чесън на прах

В йенска тавичка се слагат олио и пилето нарязано на хапки, посолено със сол, черен пипер, червен пипер, чесън на прах, затваряте с капака и слагате във фурната на 200 градуса за около 30 мин. ( по желание може да сипете и малко водичка за да не ви загори, но попринцип месото си пуска вода, а и с капака се задушава)
В голяма тенджера си баланширате броколите и карфиола накъсани на розички за 4 мин. Охлаждате ги със студена вода за да не загубят цвета си. Прибавяте към пилето разбърквате и заливате със сметаната, в която предварително сте разбъркали топените сиренца. 2 чаени лъжички куркума, сол и черен пипер на вкус, за да ви се овкусят и броколите! Слагате капака и за още половин час във фурната! Настъргвате си кашкавала и преди да поднесете поръсвате ястието и го запичате, докато кашкавал се запече.
Да ви е сладко :)
                                 

Няма коментари: