понеделник, 15 юни 2015 г.

Палачинкова торта

Ето тази торта ми дойде сякаш от нищото :) Намислила бях да правя бисквитена торта със шоколадов ганаш и крем ванилия, ама се оказа, че едно " мишле " ми е изяло бисквитите и така имах малко бисквити за бисквитена торта, но пък имах останали 7 палачинки от закуска и воала палачинкова торта за 5тата месечинка на моето малко момче! Стана невероятно ефектна и много вкусна и много шоколадова! Аз предпочитам по леките кремове, но мъжете едно си знаят, едно си баят шоколад, та шоколад и ето я и нея :)


Необходими продукти:
1 пакет обикновени бисквити
100 (120) гр. краве масло
7-8 палачинки
течен шоколад Нутела (може и друг разбира се)
2 нишестета ванилия ( аз ползвах 1 обикновено ванилия и 1 пудинг на Dr Outker Ванилия, защото това имах)
1 л. прясно мляко
7-8 с.л захар
200 гр. сладкарска сметана
2 натурални шоколада

Натрошавате бисквитите и маслото в кухненски робот, докато не стане лепкаво, като тесто. И ронливо да ви остане не се тревожете, като залеете с крема, той ще попие малко в тях и ще ги обедини. Така полученото "тесто" си разпределяте върху тортена форма застлана с хартия (моята е 26 (диаметър) .
Палачинките намазвате с течен шоколад и завивате на ролца.
Крема приготвяте според инструкциите на нишестето, което сте купили, като не забравяте да добавите захар :) Моите нишестенца бяха за по 500мл. мляко, за това използвам 2, за 1л. Крема трябва да ви е достатъчно , за да покрие палачинките и да се получи гладка повърхност отгоре!
Ганаша се приготвя, като загреете сметаната на котлона и малко преди да заври я махате, прибавяте шоколадите и бъркате енергично докато се получи гладък крем и шоколадите се разтопят напълно.



Върху бисквитения блат заливате малко от ваниловият крем, отгоре редите палачинките една до друга и заливате останалото от крема. Слагате в хладилника да стегне за няколко часа и чак след, като е стегнало хубаво, заливате с ганаша, което значи, че е хубаво да го приготвите непосредствено преди да залеете тортата и все пак да сте го изчакали малко да се охлади, а не да е горещ. Отгоре съм поръсила с филирани бадеми! Семпла украса, но пък приятен завършек на това шоколадово изкушение!
Преди да сервирате, трябва отново да оставите в хладилник, за няколко часа, за да се стегне ганаша! А за да сте сигурни, че ще ви излезе от формата хубаво, може преди да разтворите ринга, да прокарате един нож по ръба!
Да ви е сладко!


Няма коментари: