събота, 1 април 2017 г.

Кюфтенца със спанак и ориз в Мултикукъра



Този Мултикукър е голямо удобство и го препоръчвам горещо. Вече почти всички, манджички, яхнийки, супи и т.н. приготвям в него. не се цапат по 100 съда, не залепва супер е :) Но ако нямате може да си приготвите тази вкусотия и във фурната, като първо ще ви трябва и котлона обаче.

Необходими продукти:
500 гр. кайма
1 гл. лук
1 яйце
черен пипер
чубрица
червен пипер
магданоз
около 300-400 гр спанак
1 ч.ч. ориз
сол
олио

Първо си омесвате каймата за кюфтенцата - Кайма, наситнен лук, черен пипер, червен пипер, чубрица, 1 яйце и магданоз се смесват и омесвате добре, за да оформите кюфтетата.
Включвате Мултикукъра на пържене, сипвате съвсем малко олио и нареждате кюфтетата да се пържат, обръщате ги, когато добият коричка и пържите и от другата страна. Кюфтенцата ви трябва да са леко запържени, а не до готовност, вадите ги от Мултикукъра и слагате в тази мазнина спанака да се задуши да си пусне аромата, казвам задуши, но продължавате да сте на програмата за пържене и на отворен капак. Спанака пуска веднага вода, така, че няа как да се запържи. Когато намали обема си прибавяте ориза, заеднно с 2 чаши  вода (ако ползвате друго съотношение за ориза си го направете, както на вас ви харесва). Овкусявате със сол и верен пипер, слагате кюфтетата и включвате програмата за ориз, като затваряте капака. Ако сте изпълнявали всички стъпки на котлона, а не в Мултикукър. Прехвърляте всичко в тавичка и слагате да се пече във фурната. Става много вкусно и дори мъжа ми, който се мръщи и на ориз и на спанак попринцип си го хапна с удоволствие. А за децата да не говорим, облизаха си пръстите, но пък и съм сллучила на деца, които ядат спанак ;)

Няма коментари: