вторник, 6 май 2014 г.

Eдна различна "лазаня"

Малко по различен прочит на стандартната лазаня! Отново се използва доматен сос, кайма, но има и спанак и бекон и липсва соса бешамел, както и стандартната подредба.

Необходимите продукти:
1 пакет пресни кори за лазаня, те са доста по-големи, в случая бяха 5 в пакета
За доматеният сос:
1 глава лук
1 консерва домати на кубчета 800 гр.
зелени маслини 10тина
сол
черен пипер
риган
магданоз
За плънката:
спанак 1 кг.
мляно свинско месо 600 гр. ( в слчая съм смелила бут, но всеки може според предпочитанията си да избере по-сухо или по-мазно месо)
1гл. лук
1 връзка пресем зелен лук
сол
черен пипер
чубрица
бекон за покриване

Плънката аз приготвих на в два отделни съда! В единият задуших спанака с пресният лук и подправките! А в другият главата стар лук, с месото и същите подправки! Така получените плънки разпределяте по равно върху една кора за лазаня и навивате на руло! Така процедирате с всички кори. Стават доста големи ролца и са предостатъчно за по руло в порция.

 В тавата, в която ще печете лазанята, запържвате другата глава лук, която е за соса и прибавяте доматите, подправките и маслините. Оставяте леко да заври и подреждате рулата вътре в соса. Заливате ги отгоре леко със сосче и покривате с парчета бекон.

 Пече се на загрята фурна докато бекона се запече.
Резулатът много вкусно ястие, поднесено по по-различен от очакваният начин!