четвъртък, 18 юни 2015 г.

Хрупкави пръчици от тиквички

Тази рецепта от няколко дни обикаля нета и реших и аз да я пробвам! Ето и моята интерпретация!
2 средни тиквички
брашно
галета
1 яйце
сол
черен пипер

Обелвате и нарязвате тиквичките на пръчици. Оалвате в брашно, после в разбито яйце със сол и черен пипер и накрая овалвате хубаво в галета! Нареждате в застлана с хартия тавичка и намазнена с олио.
Печете на 180 градуса предварително загрята фурна до порозовяване!
Поднесени с млечно-чеснов сос или без както ги обичате, много вкусни, дори и за малки деца! Моят син не е много фен на зеленчуците, но го привлече идеята, че са на пръчици и ще ги хрупка, като солетки, та си хапна доволно за моя радост :)


Няма коментари: