понеделник, 4 май 2015 г.

Козуначени кифли с мармалад от шипки

Тези кифли са любима закуска вкъщи! Правя ги по още една рецепта, която може да видите тук. А тези, които ви предлагам днес са с козуначено тесто, като липсва само лимоновият аромат на козунаците!
За една доза около 8-10 големи кифли
3 яйца + 1 жълтък за намазване
250гр. кисело мляко
150гр. олио
150гр. захар
2 ванилии
1/2 п. суха мая
500 гр. брашно
шипков мармалад
Замесвате тесто, като първо разбивате яйцата със захарта, олиото, млякото и ванилиите. След това започвате да прибавяте брашното с маята. Омесвате меко и еластично тесто, което оставяте да втаса. От това тесто разточвате голям кръг, който разрязвате на триъгълници, намазвате ги с мармалад и завивате, като кифлички. Аз мажа целия триъгълник с мармалад за да има повечко :) Така приготвените кифлички, нареждате в намазнена тавичка и оставяте втасат. Преди да печете намазвате с жълтъка и поръсвате със захар по желание! Пека ги като козунаците - 15 мин само отдолу, 15 мин само отгоре и накрая 15 минути и от двете страни на 180 градуса.
А резултата вкусна закуска за децата и за нас разбира се :)


Няма коментари: