петък, 7 февруари 2014 г.

Кифли с шипков мармалад

Представям ви още една от следобедните закуски на моят син.


За тестото:
2 яйца без единият жълтък (оставям го за намазване)
1/2ч.ч. олио
1/2 мая
3 с.л. захар
300 мл. мляко
брашно колкото поеме
захар за поръсване
щипков марамалад

Замесвате си меко тесто, аз слагам маята в топло мляко, със захарта да набъбне, прибавям ги към яйцата и олиото и разбърквам, след това започвам да добавям брашното на части, докато мога бъркам, после започвам да замесвам.
По желание, може и повече захар да сложите, аз ги правя с по-малко!
Оставяте да втаса за около 30 минути.
Готовото тесто разделяте на 2 топки и разточвате кръгли кори, разрязвате на по 8 триъгълника и всеки намазвате с мармалад.


Завивате на кифлички и нареждате в тава за печене. Оставяте отново да втасат и намазвате с жълтък. Поръсвате с пудра захар и печете на не загрята фурна на 200 градуса. Аз моите малко ги изгорих, така, че трябва да се гледат, ако почнат много да ви се зачервяват завийте с фолио, за да не ви изгорят.


Резултатът - вкусна следобедна закуска, от която всички си хапнахме с удоволствие. 
Поднесохме с кисело мляко и много любов.



Няма коментари: