понеделник, 24 февруари 2014 г.

Нудълс с пиле и зеленчуци по китайски

Днес ще ви представя една моя страст - китайското :)
Обожавам китайско и винаги когато имам възможност си хапвам, но рядко го приготвям вкъщи защото ефекта никога не е същият. Но ето една рецепта, която е доста сполучлива, хареса се на цялото семейство и си язядохме всичко, като добри прасенца.
Трябват ви:
китайски нудълс с яйца - плоски:
1 тиквичка
3 моркова
2 зелени пиперки
1 голяма червена пиперка
8 скилидки чесън
300 гр. пилешко месо за готвене
соев сос
сол
черен пипер
пресен керевиз (листата)






Нарязвате си зеленчуците на тънки пръчици или жулиени, както искате им казвайте.
Ето ги и моите жулиенчета>

Сварявате си нудълса, аз ползвах ето този.
Месото запържих отделно в малко мазнина и малко вода, защото исках пастата да е постна, а който желае да си прибавя месо. Така ястието е подходящо и за постещите и за месоядните. На месото слагам само сол, черен пипер и малко червен пипер за цвят и то след, като е вече готово.
И така имаме готово месце, готовите нудълс и можем да започнем със зеленчуците, които нарязахме по-рано.
В голям съд, аз нямам уок, така че ползвам голяма тенджера или дълбок тиган.
Първо запържваме чесъна нарязан на ситно в олиото, когато се запържи и температурата е максимално висока прибавяме и зеленчуците. При непрестанно бъркане, готвим, докато не омекнат леко, но не и да са разашкат, аз ги правя хрупкави. Прибавяме подправките сол, черен пипер, ситно нарязан керевиз и соев сос. Разбъркваме още около минута и прибавяме и нудълса. Готвим още максимум 2-3 минути и сервираме топли посипани с месцето или пък без според желанията ви.

За гарнитура приготвих зелева салата с настъргана ябълка, 4 скилидки счукан чесън, сол, олио и оцет. Украсена е с китайски царевичен чипс със сладко кисел вкус, който беше страхотна добавка към ястието!

Да ви е сладко!

Няма коментари: