малко орехи
2-3 триъгълничета топено сирене
сол
черен пипер
керевиз, пресен, нарязан на ситно
лук
За гарнитура:
картофи обелени и нарязани на шайби
лук
риган
сух магданоз
сол
черен пипер
олио
Приготвя се много лесно и бързо. Първо включвате фурната да загрява на 200 градуса,
Застилате си тавата с хартия и от фолио правите едно гнездо, където си слагате рибата. Осолявате я слагате подправките и пълните с орехови ядки и топени сиренца. Поливате с олио или зехтин и завивате фолиото хубаво, за да се задушава.
Отстрани си нареждате картофките, поливате с олио и поръсвате с подправки.
Слагате да се пече, за 30 мин. После изваждате и развивате фолиото, оставяте още 20тина минути да се запече. Аз лично бях наредила лук върху рибата докато се задушава, но когато развивам фолиото махам лука и го слагам при картофите, за да може рибата да си хване коричка и да изглежда добре опечена.
Рибата отвътре остава, като задушена много крехка, много вкусна, топи се в устата.
Подходяща е и за малки деца, няма много кости и се чисти лесно, месото и е с много приятен розовеещ цвят и се хапва с удоволствие от малчоганите,
Няма коментари:
Публикуване на коментар