800 гр свинско месо от бут
5-6 моркова
2 -3 тиквички
300-400 гр. гъби
4 големи глави лук
соев сос
сол
черен пипер
мед
червен пипер
В силно сгорещено олио запържвате лука нарязан на полумесци, докато омекне, слагате една лъжица мед да се карамелизира лука и изваждате от тигана. След това запържвате морковите и тиквичките нарязани на тънки ленти в същата мазнина само със сол и черен пипер, като ги оставите леко хрупкави. Накрая запържвате гъбите със сол и черен пипер.
Нарязвате месото на тънки ивички и мариновате със соев сос, 1 с.л. мед и запържвате във силно сгорещената мазнина заедно с маринатата, прибавяте и червен пипер да се запържи и изваждате от тигана
Накрая смесвате всички продукти в голям съд и разбърквате добре.
Получава се много вкусно ястия и всички вкъщи си хапнаха с удоволствие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар