понеделник, 15 декември 2014 г.

Сладка Коледна Украса

Тази година реших да изненадам близките си с ръчно правени подаръчета за Коледа! Първата част от подаръка ще са тези сладки коледни "играчки"! Идеална украса за елхата, която след това може да си похапнете!

Идеята видях в едно кулинарно предаване по 24 Kitchen - С Лорейн Паскал. Това са бисквити с разтопени бонбони в средата, които изглеждат, като стъкълца.  Рецептата е много подобна на тази за меденки, но е без мед и има джинджифил. Аз лично пропуснах джинджифила. защото не го харесвам, като аромат. Ето рецептата, по която ги направих аз:
3/4 ч.ч. краве масло (размекнато)
2ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. захар
1 яйце
1ч.л. бакпулвер
2 ванилии
2ч.л. канела
 От продуктите се омесва тесто, което е хубаво да оставите в хладилника за малко да стегне и след това да разточвате. От разточената кора се изрязват големи форми, а вътре в тях правите дупчици с по малки формички! След като ги наредите в тавата запълвате дупките с натрошени бонбони. Бонбоните трябва да са от рода на Скръц-Скръц, но може да ползвате всякакви подобни, в различни цветове  например. Пекат се на предварително загрята фурна 180 градуса. Бонбоната вътре се разтапя и започва да ври, но когато изстинат се втърдяват отново и се получава този "стъклен" ефект.
* Ако искате да ги закачате на елха е хубаво преди да ги сложите да се пекат да им направите дупчици в единият ъгъл с нож, за да може там да прекарате панделката. Дори и дупката да се затовори при печенето после по-лесно ще я отворите пак с ножа, без да счупите бисквитата.
Ето и резултата, като за първи опит съм доволна, следващият път по-добре :)


2 коментара:

tillia каза...

Чудесна идея!
Поздрави!

Didi Style каза...

Благодаря :)