вторник, 22 март 2016 г.

Дроб по селски на фурна


Много лесна и вкусна рецепта за свински дроб, става много крехък, не изсъхва и не изисква 2 часа седене на котлона запържване на зеленчуци, запечатване на дроб и т.н.

700-800гр. свински дроб
5 големи глави  кромид лук
4-5 моркова
5-6 червени чушки
консерва кълцани домати около 200-250гр.
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
олио

Намазнявате тавата, в която ще готвите ( аз слагам повечко олио, става по-вкусно). Нарязвате дроба на парчета и също слагате в тавата. Зеленчуците също се нарязват на едри парчета и се прибавят към дроба, изсипвате консервата домати и слагате подправките. След това с ръце разбърквате и размесвате всичко, за да може подправките равномерно да се втрият в дроба и във всички зеленчуци. Покривате тавата с алуминиево фолио и печете на фурна с вентилатор загрята на 200 градуса.
След около 1 час може да отворите леко фолиото и да проверите дроба, ако се е сготвил, отваряте и запичате съвсем леко, буквално за 5 минути. Ако не е готов, завивате отново с фолиото и го оставяте още известно време да се задушава до готовност.


Няма коментари: