Показвала съм ви Мъфини с тиква http://didistylee.blogspot.com/2015/11/blog-post_86.html
Меденки с тиква http://didistylee.blogspot.com/2016/10/blog-post.html
даже и Торта с тиква http://didistylee.blogspot.com/2018/02/blog-post_2.html
а сега и тези бисквитки, които освен с тиква са и с пълнозърнесто брашно, мюсли, слънчогледови семки и стафиди, така, че са пълни с фибри и може да се каже здравословни. Ако искате да са още по здравословни - може да замените захарта с мед или кафява захар, но аз съм използвала нормална бяла кристална захар.
Необходимите продукти са:
200 гр. пюре от тиква, аз сварявам тиквата и я намачквам с вилица
100 гр. краве масло
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. мюсли - на снимката се вижда мюслито, което ползвам, то е без плодове, пълнозърнесто, с микс ядки - овесени, пшенични, ръжени, слънчогледови семки
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. стафиди
1/2 п. бакпулвер
1/2 п. канела
сурови слънчогледови семки за поръсване
Приготвянето е много лесно, защото буквално трябва да се объркат всички продукти. У дома децата забъркаха сместа, получава се лепкаво тесто, което с лъжицата трябва да поставяте в тавата и да притискате малко, за да се получат кръгли бисквитки приблизително.
Първо в купа счупвате яйцата, към тях добавяте захарта и разбърквате. Хубаво е към тази смес да добавите първо тиквата и размекнатото масло, за да сте сложили всички "течни" съставки и после да продължите със сухите. Но децата нямаха търпение да изсипят мюслите, така, че ние първо сложихме мюслите и после пюрето от тиква, като аз в него предвариртелно си бях сложила маслото да се разтопи. Разбърквате добре и добавяте стафидите, канелата и накрая брашното с бакпулвера. Както вече казах получава се лепкаво тесто, което не се меси. Когато сместа ви е станала хомогенна загребвате по 1 супена лъжица от нея и с помоща на друга лъжица избутвате в тава застлана с хартия за печене и намазнена. Топчиците, които ще ви се получат притиснете с лъжицата, за да сплескате и да оформите кръгли бисквитки.
Преди да ги сложите да се пекат поръсете със слънчогледови семки и печете на предварително загрята фурна 170 градуса с вентилатор около 12-15 мин. - зависи от големината на бисквитите ви и от фурната разбира се. Бисквитките трябва да излизат меки от фурната, не им трябва много печене. Вкусни са както топли, така и като изстинат. Децата вкъщи ги похапват с удоволствие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар